Publicador de continguts

null La T-mobilitat prova la validació amb el telèfon mòbil després del positiu primer contacte amb la targeta digital

La T-mobilitat prova la validació amb el telèfon mòbil després del positiu primer contacte amb la targeta digital

30 de juny 2021

Aquest dilluns continuen les proves d’usabilitat T-mobilitat Primer contacte amb la validació mòbil. Qualsevol persona amb mòbil Android i NFC podrà participar i viatjar de forma il·limitada amb el telèfon fins al 16 de juliol

La T-mobilitat, el nou sistema de bitlletatge digital de la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, continua aquest dilluns, dia 5 de juliol, el pilot T-mobilitat Primer contacte. Després de posar a prova la validació massiva amb la nova targeta digital, la setmana passada, entre el 28 de juny i l’1 de juliol, dilluns es començarà a distribuir una versió demo de l’aplicació T-mobilitat que permetrà validar a la xarxa de transport públic amb un telèfon mòbil fins al 16 de juliol, inclòs, entre els 36 municipis de l’àmbit de tarifa metropolitana.

És imprescindible que el dispositiu que s’utilitzi en aquesta fase de proves funcioni amb sistema operatiu Android i disposi de NFC, la tecnologia que permet la lectura per aproximació, similar al sistema del pagament amb el telèfon. La funcionalitat de validació de la versió per a iOS de l’app T-mobilitat es podrà posar a disposició quan quedin resolts els pertinents tràmits d'autorització per part d’Apple, en els quals es treballa amb l’empresa des de fa mesos.

En primer lloc, s’oferirà la participació a aquelles persones que aquesta setmana es van registrar per aconseguir la targeta T-mobilitat. A partir de dilluns, es farà una crida a la participació a través de les xarxes socials d’ATM. Qui vulgui participar, es podrà inscriure a través d’un espai web i se li informarà de com descarregar l’app T-mobilitat Primer contacte i com activar el títol virtual. En total, està previst distribuir codis d’activació a 4.000 persones.

Més informació a www.T-mobilitat/PrimerContacte, on s’actualitzaran els detalls a partir de dilluns.

 

 

 

Més de 20.000 validacions sense contacte amb la targeta digital

La prova de validació amb targeta digital s’ha superat satisfactòriament, després de repartir 4.500 targetes entre persones voluntàries que la van poder utilitzar entre el dilluns, dia 28 de juny, i el dijous, dia 1 de juliol.

L’acció ha permès introduir un volum massiu de validacions que, per primer cop, ha portat al sistema a un context d’estrès tècnic suficient com per poder realitzar certes verificacions i comprovacions. L’activa participació de les persones voluntàries, a més, ha facilitat detectar incidències, que era l’objectiu prioritari de la prova pilot. Encara que el percentatge d’incidències ha estat dins dels marges d’una prova pilot satisfactòria, són aquests casos el que s’han començat a estudiar per tal de fer les correccions oportunes i evitar que es produeixin quan es posi en servei la T-mobilitat.

En xifres globals, durant els quatre dies de prova amb la targeta recarregable, el sistema ha acumulat més de 22.000 validacions sense contacte, amb un percentatge molt elevat de correcte funcionament. Això vol dir que cada suport repartit ha fet més d’una validació al dia. Dimecres i dijous, quan totes les targetes previstes ja s’havien repartit (dimecres a la tarda es van acabar de distribuir), van ser els dies amb més activitat sense contacte, amb unes 8.000 validacions cada dia.

Des d’ATM agraïm la voluntat de participació que la ciutadania ha demostrat i ens ha transmès aquests dies, i l’ajuda que ens estan prestant i que ens seguirà prestant els propers dies. Igualment, destaquem la col·laboració intensa dels operadors de transport públic (TMB, FGC, Rodalies de Catalunya, TRAM, línies d’autobusos de l’AMB i de la DGTM).