Dimecres 15 de març entra en vigor la nova T-jove: més anys, més zones i només amb T-mobilitat - T-mobilitat

null Dimecres 15 de març entra en vigor la nova T-jove: més anys, més zones i només amb T-mobilitat

Dimecres 15 de març entra en vigor la nova T-jove: més anys, més zones i només amb T-mobilitat

14 de març 2023

El títol de transport públic T-jove amplia 5 anys la seva validesa: fins ara era per a menors de 25 anys i, a partir del 15 de març, passa a ser per a menors de 30 anys

Tal com va anunciar el conseller de Territori i va confirmar l’ATM, a partir de demà, dimecres 15 de març, s’amplia 5 anys la validesa del títol de transport T-jove, de manera que les persones d’entre 25 i 29 anys també en podran ser usuàries. Aquesta ampliació d’edat es fa simultàniament amb una unificació de preu: la T-jove tindrà un preu únic i permetrà desplaçar-se il·limitadament durant 90 dies en tots els serveis integrats de les 6 corones tarifàries de l’ATM de Barcelona.

Respecte als serveis de transport públic integrats a la corona 7, es preveu que durant la tardor de 2023 s’hi puguin incorporar. Aquest preu únic de 80 €, equivalent al preu anterior de la T-jove d’una zona, té actualment un descompte del 50% (en virtut del RDL 20/2022, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d’Ucraïna i de l’acord del Consell d’Administració de l’ATM).

Aquesta novetat s’aplicarà de la mateixa manera als títols T-jove per a famílies monoparentals i famílies nombroses, de manera que els preus únics per a viatjar per les 6 corones, IVA inclòs, seran els següents: T-jove, 40 €; T-jove FM/FN general, 32 €, i T-jove FM/FN especial, 20 €.

La condició de beneficiari del títol T-jove es manté durant la vigència del títol, tot i que s'hagin complert 30 anys durant aquest període, sempre que s'aporti la documentació que l'acrediti que en el moment de l'adquisició i de la primera validació el titular era menor de 30 anys.

 

Només en suport T-mobilitat

El títol T-jove és el primer títol que s’ofereix exclusivament en suport T-mobilitat; això succeirà a partir d’aquest dimecres 15 de març, i es fa coincidint amb aquesta ampliació d’edat (per a menors de 30 anys) i d’abast (6 zones) de la T-jove. Així doncs, totes les persones que vulguin viatjar amb T-jove hauran de fer-ho a partir d’aquesta data amb suport T-mobilitat: bé sigui amb la targeta personalitzada, o bé amb l’aplicació mòbil que permet validar amb dispositius amb sistema Android i NFC.

En aquest sentit, les màquines d’autovenda de títols de les estacions ferroviàries (metro, FGC, Rodalies i TRAM), així com les oficines d’atenció dels operadors de transport públic, no dispensaran més títols T-jove magnètics i només oferiran la càrrega de la nova T-jove sobre suport targeta T-mobilitat. Així ho han anat comunicant els operadors de transport des del passat 2 de març.

Es recomana donar-se d’alta telemàticament a través de una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitatTMB FGC. En el cas de sol·licitar un suport targeta es rebrà al domicili que s’indiqui. En el cas d’optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC la disponibilitat del títol serà immediata.

 

Les targetes T-jove antigues es podran seguir validant al sistema

Les targetes T-jove antigues (de cartró amb tecnologia de banda magnètica) es podran seguir validant al sistema de transport públic amb normalitat i fins que s’acabin els 90 dies de la seva validesa. Pel que fa a la seva caducitat, és la mateixa que l'establerta per a tots els títols integrats. En aquest cas, tant els títols T-jove adquirits l'any 2022 com el 2023 seran vàlids fins al 15 de gener de 2024.

Les condicions d’aquestes targetes, però, seran les mateixes que quan es van adquirir, és a dir, per a menors de 25 anys, i només vàlides pel nombre zones tarifàries de la targeta.

 

No es bescanvien títols T-jove en suport magnètic

Les targetes antigues de cartró amb tecnologia de banda magnètica o en suport T-mobilitat (targeta PVC o mòbil Android), adquirides abans del 15 de març de 2023, no es bescanviaran, atès que són vàlides fins al 15 de gener de 2024 i seran vàlides pel nombre de zones per les quals es va adquirir el títol.

Tampoc està permès per part de la persona usuària traspassar el títol T-jove entre suports (siguin magnètics o T-mobilitat).

 

Campanya ‘La T-jove s’estira’

A partir del 15 de març s’inicia una campanya de comunicació en plataformes digitals per explicar les noves condicions de l’abonament per a joves.

 

Canals de venda dels títols

La venda de títols integrats per a la T-mobilitat es duu a terme en els canals de comercialització oficial del nou sistema:


- Els webs de T-mobilitatTMB FGC, en el cas de compra de la targeta.
- Les aplicacions T-mobilitatTMB App i FGC T-mobilitat.
- Les màquines d’autovenda dels operadors TMB, Ferrocarrils, Rodalies i TRAM.
Els punts d’atenció T-mobilitat habilitats de la xarxa de transport públic.

 

Canals d’atenció

La T-mobilitat posa a disposició de la ciutadania diferents canals d’atenció per resoldre dubtes i incidències:

- Twitter T-mobilitat: @T_mobilitat.
- Canal d’atenció de Telegram: Telegram Atenció.
- Telèfon gratuït 900 928 900.
- Centre T-mobilitat: av. de la Granvia de L’Hospitalet, 16-20. Demana cita prèvia.
- Apartat web específic: https://t-mobilitat.atm.cat/web/t-mobilitat/campanya-tjove

 

Altres punts de venda dels operadors de transport públic

Les targetes T-jove antigues, que es distribuïen a través d’establiments autoritzats com estancs, quioscs i establiments de loteria, s’aniran retirant d’aquest punts de venda a curt termini.

 

Validacions de T-jove

El mes de febrer de 2023 es va tancar amb 11.368.486 validacions de T-jove, de les quals 3.355.078 es van fer ja amb el sistema T-mobilitat (2.786.910 T-jove i altres 568.168 amb T-jove FM/FN). Les altres 8.013.408 restants es van fer amb sistema magnètic (70%).

Amb l’ampliació de prestacions d’aquesta nova T-jove es pretén fomentar l’ús de modes sostenibles no només en els desplaçaments recurrents per estudis o feina, sinó també adquirint nous hàbits i fent servir l’abonament d’una manera més generalitzada a tots els desplaçaments de la gent jove.

 

Anar a l'inici de la pàgina