Suports i títols

Una persona muestra la app T-mobilitat

Suports i títols

Ruta de navegació

Desapareix la T-jove de cartró

La T-jove de cartró es deixarà de vendre aviat

 

El títol T-jove deixarà d’estar disponible en el format magnètic tradicional ben aviat. A partir de llavors, només es podrà disposar de la T-jove en el sistema T-mobilitat.

De moment, es pot seguir comprant i viatjant amb la T-jove de cartró.

Avança’t i passa’t ja al nou sistema!

 

Més informació a la nota de premsa de l'ATM.

La T-jove de cartró es deixarà de vendre aviat

Aconsegueix la T-jove en format T-mobilitat

Aconsegueix la T-jove en format T-mobilitat

La T-jove és un títol personal associat al teu nom i document d’identitat, així que es necessari que et donis d’alta en el sistema T-mobilitat. Pots fer-ho:

Un cop et donis d’alt, tria si prefereixes viatjar amb la targeta recarregable T-mobilitat o amb el mòbil (només Android amb NFC):

 

  • Mòbil: pots viatjar amb les apps T-mobilitat, la TMB App i FGC T-mobilitat, i té un cost d’1 euro. Disponible només, de moment, en dispositius Android i per a majors d'edat.

 

Quan tinguis la targeta, si no l'has comprat amb la T-jove ja carregada, ho podràs fer còmodament:

  • A través d’alguna de les apps oficials: si tens un mòbil amb NFC (ja sigui Android o iPhone), apropa la targeta al telèfon i recarrega-la, siguis on siguis.

 

  • A qualsevol màquina d’autovenda de la xarxa ferroviària.

 

Si decideixes viatjar amb el mòbil, podràs recarregar directament i de forma senzilla des de l’app que triïs per viatjar. Recorda que només és possible, de moment, amb mòbils Android amb NFC; treballem perquè estigui disponible també en iPhone al més aviat possible.

 

Les persones menors d'edat no disposen de l'opció de viatjar amb el mòbil.

Avantatges

Avantatges

 

El sistema T-mobilitat representa diferents avantatges respecte del tradicional sistema de cartró:

  • Té comoditat: portes el títol en una targeta recarregable o en el mòbil, suports molt més resistents que la targeta de cartró.
  • Té seguretat: si perdessis la targeta o el mòbil, no perds el temps de T-jove que et queda, ja que pots demanar un duplicat de targeta o canviar de mòbil i recuperar el títol amb els dies que et quedessin.
  • Té agilitat: pots entrar al transport públic validant sense contacte de forma àgil i ràpida, i disposar de la informació dels teus trajectes.
     

El cas de T-jove en menors d’edat

El cas de T-jove en menors d’edat

 

Les persones menors d’edat no poden donar-se d’alta a la T-mobilitat per si mateixes, sinó que s’han de donar d’alta amb una persona adulta (pare, mare, tutor/a legal) que serà la persona titular del seu compte fins que tinguin la majoria d’edat.

Aquest és un tràmit que s’ha de dur a terme presencialment, en algun dels punts de la xarxa habilitats per a gestions de T-mobilitat. Consulta aquí quins són.
 

El cas de T-jove en menors d’edat

Preguntes freqüents sobre la T-jove

Preguntes freqüents sobre la T-jove

Es deixarà de vendre en cartró quan tots els operadors d’autobús de la província de Barcelona estiguin integrats en el nou sistema T-mobilitat, de forma que el desplegament sigui del 100%. Durant les properes setmanes, anunciarem a través dels canals oficials de l’ATM la data exacta.

Podràs esgotar-la completament sense cap problema, ja sigui comprada el 2022 o el 2023.

Pots gastar la T-jove que tens sense problemes i, després, passar-te al nou sistema.

Pots utilitzar-la i esgotar-la sense problema. Però, després, hauràs de fer el canvi al nou sistema si vols seguir viatjant amb la T-jove.

La T-jove continua estant bonificada al 50%, així que es podrà seguir adquirint a meitat de preu durant, com a mínim, el primer semestre d’aquest any.

Aquesta mesura es va anunciar des del govern de la Generalitat i s’està acabant de treballar en la seva implementació. Quan s’acordin tots els aspectes, ho informarem degudament.

La T-jove passarà a estar disponible només en el sistema T-mobilitat quan tota la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona estigui completament integrada.

Amb el nou sistema, si vols fer servir la T-jove, t’has de registrar a la T-mobilitat, ja que es tracta d’un títol personal i nominal. De fet, actualment, amb el sistema magnètic, a la targeta ha de constar el número d’identitat.

Si tens menys de 25 anys, hauries de tenir el perfil Jove, que et permet carregar la T-jove. Si és així, i no ho pots fer, contacta amb els nostres canals d’atenció per ajudar-te.

El descompte del 50% en certs abonaments es composa d’un 30% aportat per l’Estat i un 20%, per les AACC. L’estat ha aprovat (RDL 20/2022) els ajuts del 30% per al període de gener-juny 2023. Per la seva banda, les AACC han aprovat el seu 20% per a tot l’any 2023. En aquest sentit, caldrà revisar les tarifes al juny de 2023 i veure si l’Estat prorroga la seva part de la bonificació els sis mesos restants d’any.