A partir del 16 de gener de 2024, la T-16 només amb la T-mobilitat - T-mobilitat

null A partir del 16 de gener de 2024, la T-16 només amb la T-mobilitat

A partir del 16 de gener de 2024, la T-16 només amb la T-mobilitat

12 de des. 2023

Les famílies que encara estiguin utilitzant l’antiga T-16 hauran de passar-se al sistema T-mobilitat, tot i que pràcticament la totalitat del col·lectiu ja ha fet el canvi a data d’avui

A partir del proper 16 de gener, només serà possible accedir a la xarxa de transport públic amb la T-16 amb el sistema T-mobilitat sense contacte. L’antiga targeta T-16 amb sistema magnètic ja no serà acceptada per les validadores d’accés a la xarxa de transport públic a partir del dia 16. 

Actualment, el títol T-16 en format T-mobilitat genera entre 250.000 i 300.000 viatges en dia feiner. Si bé les validacions actuals amb sistema magnètic són residuals (un 1% del total de T-16), és crucial informar a totes les famílies en possessió d'aquest tipus de targeta sobre aquest canvi imminent.

Una transició progressiva i sense gestions per a les famílies

Aquest pas marca un precedent en la xarxa de transport públic, ja que serà la primera targeta que deixarà de ser admesa en format magnètic. Per assegurar una transició sense afectacions per a les famílies, les targetes T-16 s'han anat renovant gradualment: les famílies han anat passant a la T-mobilitat sense efectuar cap gestió i han rebut el nou format al domicili durant el darrer any i mig. El procés de transició ha estat coordinat amb  l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), entitats que feien la gestió anteriorment d’aquest títol, així com amb els operadors 010 i 012 de la Generalitat de Catalunya quant a la difusió de la informació.

En total, prop de 250.000 persones menors que ja eren usuàries de la T-16 antiga han format part d’aquest procés, i la gran majoria ja gaudeixen del nou format. Tanmateix, una petita proporció d’aquestes (un 1% de les validacions totals de T-16, aproximadament) encara utilitzen les T-16 antigues. 

Durant els darrers mesos, l’ATM, a través del Centre T-mobilitat, ha tractat de contactar en diferents ocasions a través de correu electrònic i SMS amb aquest col·lectiu que encara no havia rebut la seva T-16 en T-mobilitat per algun motiu, com ara canvis de domicili o entregues fallides. En molts casos ho ha aconseguit, de manera que el número de targetes T-16 antigues encara en ús s’ha anat reduint.
En aquesta recta final abans de l’apagada de les targetes antigues, l’ATM fa una crida a aquelles famílies que encara no han recollit el nou format perquè contactin amb els canals d’atenció i informació de T-mobilitat al més aviat possible. 

Canals d’atenció T-16 de la T-mobilitat

• Twitter: ens trobaràs al canal @T_mobilitat.
• Telegram: fes-nos arribar els teus dubtes a T-mobilitat Atenció.
• Telèfon gratuït: t’atenem per telèfon al 900 928 900.
• Formulari de contacte a través del portal web de T-mobilitat.
• Presencial: es recomana sol·licitar una cita prèvia per venir al Centre d'atenció i informació de la T-mobilitat https://t-mobilitat.atm.cat/web/t-mobilitat/atencio-i-ajuda/xarxa-de-punts-d-atencio-i-informacio, a l'avinguda de la Granvia de L'Hospitalet, 16-20.
• Portal web específic de TMB.

Nous punts de gestió presencials de la T-16 amb la T-mobilitat

La gestió de la targeta T-16 deixa de ser únicament digital com era abans i ja es pot fer presencialment en una desena de punts de la xarxa on es poden fer bescanvis i duplicats. Pel que fa a les noves altes, aquestes es poden tramitar presencialment al Centre d'atenció i informació de la T-mobilitat.

Avantatges del nou format

•    La targeta és molt més duradora i resistent.
•    El preu del duplicat disminueix de 35 a 4,5 euros, equivalent al cost de duplicat de qualsevol targeta T-mobilitat. Canvi substancial, ja que les famílies demanen uns 1.250 duplicats al mes, més de 15.000 cada any.
•    Si es perd, es bloquejarà perquè ningú més la pugui utilitzar, amb una conseqüent important reducció del frau potencial.
•    Fins ara, la T-16 s’havia de renovar cada 2 anys. Amb el nou sistema, només caldrà renovació si la targeta es perd o es fa malbé.
•    En cas de sol·licituds en línia, el temps d’espera actual a la recepció al domicili és entre 5 i 10 dies hàbils.


Quan la persona usuària de T-16 faci 16 anys, podrà seguir utilitzant la targeta fins al 31 de desembre d’aquell mateix any. Després, la targeta deixarà de funcionar i la persona haurà de sol·licitar una targeta T-mobilitat general, ja que el suport T-16 és exclusiu per al títol bonificat.

Per a informació més completa i altres dubtes, consultar l’apartat web T-mobilitat.cat/T-16.

Anar a l'inici de la pàgina