A partir del 28 de novembre, més títols de transport públic integrats començaran a estar disponibles només amb la T-mobilitat - T-mobilitat

null A partir del 28 de novembre, més títols de transport públic integrats començaran a estar disponibles només amb la T-mobilitat

Els títols magnètics antics es deixaran de vendre

A partir del 28 de novembre, més títols de transport públic integrats començaran a estar disponibles només amb la T-mobilitat

20 de nov. 2023

Els títols integrats que faran el canvi de format definitiu son la T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar, després que al març passat ho fes la T-jove

A partir del proper 28 de novembre, els títols integrats T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar es deixaran de vendre progressivament en format de cartró amb banda magnètica i només estaran disponibles amb la T-mobilitat. El canvi principal es produirà de forma gradual a les màquines d’autovenda, que deixaran d’imprimir els bitllets antics amb banda magnètica i només els oferiran amb targetes T-mobilitat, recarregables i amb tecnologia sense contacte. Tal com es va anunciar el passat 14 de setembre, aquests bitllets estaran disponibles a les màquines en un format específic de cartró T-mobilitat que no requerirà registre previ per part de les persones usuàries i que costarà 0,50€ (només en la primera compra, després es pot recarregar tantes vegades com sigui convenient).

Com a excepció, l’abonament T-usual en cartró T-mobilitat tindrà un disseny específic que requerirà el DNI o el passaport en el moment de la compra en tractar-se d’un títol personal i intransferible. En aquest sentit, la targeta per a la T-usual no acceptarà la recàrrega de cap altre tipus de títol de la gamma de títols integrats.

Per a la resta de títols que ara fan el canvi definitiu a la T-mobilitat (T-casual, T-grup i T-familiar) es permetrà la recàrrega de diferents títols, però només un cada vegada; és a dir, un cop s’esgoti un, es podrà recarregar un títol diferent si la persona ho desitja per un canvi de necessitats. 

D’altra banda, pel que fa a les targetes de cartró antigues amb banda magnètica que ja han estat adquirides es podran seguir utilitzant fins que aquestes s’esgotin o fins la seva caducitat, fixada el proper 15 de gener, donat que les màquines de validació encara admetran aquest tipus de bitllets.

Els altres títols del sistema (bitllet senzill, títols socials de l'AMB -T-4-, títols propis dels operadors...) continuaran expedint-se amb cartró magnètic a les mateixes màquines d'autovenda, com fins ara.

 

Canvi gradual a les màquines de la xarxa

El procés de canvi de tipus de bitllets començarà el dia 28 però serà progressiu. És a dir, no totes les màquines de venda expediran les noves targetes T-mobilitat de cartró el primer dia. El nombre de màquines de metro, Rodalies, FGC i TRAM amb la nova tipologia de títols serà major dia a dia, fins que la transició sigui completa, a meitat del mes de desembre.
 


Targeta de cartró T-mobilitat en una màquina d'autovenda.

El canvi arribarà als punts de venda oficials, com ara estancs o quioscs, més endavant.

La T-mobilitat: un sistema en diferents formats


A partir del 28 de novembre, es podran adquirir quatre modalitats de targeta T-mobilitat recarregable i sense contacte, cadascuna de les quals admetrà uns títols integrats determinats:


 

Diferents funcionalitats en funció del tipus de targeta

Tant la targeta personalitzada de plàstic com el mòbil actualment disponibles, garanteixen alguns avantatges respecte als formats de cartró que entraran properament, com el de recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori, a més a més de fer altres gestions personals en línia.


 

Per a les persones usuàries que vulguin viatjar amb targeta personalitzada de plàstic es recomana que es donin d’alta de manera digital a través d’una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitatTMB FGC, i un cop sol·licitada, la rebran al domicili que s’indiqui en un termini d’entre 5 i 10 dies. En el cas d’optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC, la disponibilitat del títol serà immediata a través de les aplicacions T-mobilitatTMB App i FGC T-mobilitat.
 

Campanya informativa des del 15 de setembre

La campanya sota el lema ‘Aviat, només amb la T-mobilitat’, llançada per l’ATM de Barcelona el passat 15 de setembre, avisava amb antelació dels imminents canvis en la manera de viatjar per la necessitat d’adquirir nous d’hàbits en la manera de comprar i validar. 

La campanya, que ara ja determina la data d’inici (28 de novembre) estarà activa a tots els canals digitals i xarxes socials pròpies i de les diferents empreses operadores de transport públic. Com a acompanyament al canvi, a més a més, es preveu la presència d’un equip de persones informadores distribuïdes per les diferents estacions de la xarxa amb la finalitat de resoldre dubtes i ajudar a realitzar el tràmit d’alta en línia.

Alguns exemples gràfics que il·lustraran part de la campanya gràfica i que incidirà en el canvi d’hàbits que hauran d’adquirir les persones usuàries.

 

La T-mobilitat supera el milió i mig de viatges al dia

En conjunt, la T-mobilitat supera el milió i mig de viatges al dia, i es calcula que la implantació del sistema frega el 50% sobre el total de validacions de l’ATM de Barcelona. 

Des del passat mes de març, la T-jove només està disponible en T-mobilitat, el que suposa que prop del 100% d’aquest col·lectiu ja viatja amb el nou sistema de validació.

Pel que fa al milió de targetes T-mobilitat emeses fins ara, més d’un 70% son en suport físic i el 30% restant, en versió mòbil.

Actualment, la pràctica totalitat de la gamma de títols integrats de l’ATM de Barcelona es pot utilitzar amb el nou sistema sense contacte. Queda pendent la integració de la T-usual per a persones en situació d’atur, la T-verda i la T-dia, que ho faran en els propers mesos.
 

Anar a l'inici de la pàgina