El transport públic de l’àrea de Barcelona mantindrà les mateixes tarifes el 2022 - T-mobilitat

null El transport públic de l’àrea de Barcelona mantindrà les mateixes tarifes el 2022

El transport públic de l’àrea de Barcelona mantindrà les mateixes tarifes el 2022

22 de des. 2021

Per segon any consecutiu, l’ATM decideix no modificar els preus de les tarifes, contribuint així a fer front a l'impacte negatiu que la pandèmia té per a moltes persones i famílies

 

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha acordat aquest dimecres, 22 de desembre, mantenir les tarifes del transport públic per al pròxim 2022. D’aquesta manera, i per segon any consecutiu, no es modificaran els preus, contribuint així a fer front a l'impacte negatiu que la pandèmia té per a moltes persones i famílies. Per altra banda, també s’ha optat per no modificar l’oferta de títols, que seguirà sent la mateixa que durant el 2021.

Des de l’inici de la pandèmia, el transport públic s’ha adaptat en tot moment als requeriments del PROCICAT, mantenint sempre una oferta que garanteix la mobilitat de la ciutadania en condicions de seguretat. Amb tot, la demanda global a la xarxa de transport públic es torna a situar el mes de novembre de 2021 prop del 82% respecte als valors prepandèmia de 2019. En aquesta línia, l’ATM preveu que durant el 2022 es recuperin els nivells de mobilitat en transport públic d’abans de la covid-19.

Pel que fa al finançament, l’aprovació de l’aportació de 40 milions d'euros a l'ATM suposarà una millora notable en el finançament del transport públic agreujat per la pandèmia, que té reptes importants com ara: el reforç, la renovació i la descarbonització de la flota d'autobusos, per contribuir a la reducció del trànsit privat, el reforç i modernització del servei de metro i la digitalització del transport, entre d’altres.

El manteniment de les tarifes permetrà ampliar la caducitat dels títols adquirits durant el 2021, que no caducaran fins al 31 de desembre del 2022. En el cas de la T-verda, la T-16 i la T-compensació covid, mantindran la data de caducitat pròpia de cada títol.

Anar a l'inici de la pàgina