Els títols de transport públic integrats aviat estaran disponibles només en T-mobilitat - T-mobilitat

null Els títols de transport públic integrats aviat estaran disponibles només en T-mobilitat

Els títols magnètics antics es deixaran de vendre

Els títols de transport públic integrats aviat estaran disponibles només en T-mobilitat

14 de set. 2023

El canvi principal es produirà a les màquines d’autovenda, que deixaran d’imprimir bitllets en format de cartró i banda magnètica i només oferiran els títols T-mobilitat sense contacte

L’ATM de Barcelona llança una campanya de comunicació per tal d’avisar que pròximament es deixaran de vendre els títols integrats T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar en cartró  banda magnètica, que passaran a estar disponibles només en format T-mobilitat sense contacte (plàstic, mòbil, i cartró). 

Un nou format de T-mobilitat: cartró recarregable

El canvi principal es produirà a les màquines d’autovenda, que deixaran d’imprimir els bitllets en aquest format antic, i només emetran un nou format de targetes T-mobilitat. Seran de cartró, disposaran de xip per validar sense contacte i seran recarregables, a més a més de no requerir registre previ. Permetrà la recàrrega de diferents títols, un cada vegada; és a dir, un cop s’esgoti un, es podrà recarregar un de diferent, si la persona ho desitja. Es tractarà d’una targeta anònima que no estarà vinculada a les dades de ningú, a excepció de la T-usual. 

L’abonament T-usual en cartró T-mobilitat tindrà un disseny específic i sí que demanarà el DNI o el passaport en el moment de la compra, ja que és un títol personal intransferible. En aquest sentit, la targeta per a la T-usual no acceptarà la recàrrega de cap altre tipus de títol.

Les persones usuàries podran seguir viatjant amb les targetes de cartró antigues que tinguin fins que aquestes s’esgotin o fins la seva caducitat el proper 15 de gener donat que les màquines de validació seguiran admetent aquest tipus de bitllets..

La T-mobilitat: un sistema en diferents formats

El nou sistema de validació sense contacte i targetes recarregables serà l’única forma d’accedir amb títols integrats al transport públic en un futur proper. A partir d’aleshores, s’oferiran quatre modalitats, cadascuna de les quals admetrà uns títols integrats determinats:



A més a més, no tots els formats de targeta oferiran les mateixes funcionalitats. En estar vinculades digitalment amb una persona usuària, tant la targeta personalitzada de plàstic com el mòbil garantiran alguns avantatges respecte als formats de cartró, com el de recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori, a més a més de fer altres gestions en línia.


 

Per a les persones usuàries que vulguin viatjar amb targeta personalitzada de plàstic es recomana que es donin d’alta de manera digital a través d’una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitatTMB FGC, i un cop sol·licitada, la rebran al domicili que s’indiqui en un termini d’entre 5 i 10 dies. En el cas d’optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC, la disponibilitat del títol serà immediata a través de les aplicacions T-mobilitatTMB App i FGC T-mobilitat.

Campanya informativa

La campanya sota el lema ‘Aviat, només amb la T-mobilitat’, i que desplega l’ATM de Barcelona a partir d’aquest divendres 15 de setembre, pretén avisar amb antelació dels imminents canvis en la manera de viatjar de les persones usuàries, doncs implica un canvi d’hàbits en la manera de comprar i validar. 

La campanya estarà activa a partir del 15 de setembre en mitjans de comunicació, xarxes socials i canals digitals.

Alguns exemples gràfics que il·lustraran part de la campanya gràfica i que incidirà en el canvi d’hàbits que hauran d’adquirir les persones usuàries.


La T-mobilitat supera el milió de viatges al dia

En conjunt, la T-mobilitat supera el milió de viatges al dia, i es calcula que la implantació del sistema frega el 40% sobre el total de validacions de l’ATM de Barcelona. 

Des del passat mes de març, la T-jove només està disponible en T-mobilitat, el que suposa que prop del 100% d’aquests ja viatgen amb el nou sistema de validació.

Pel que fa al milió de formats T-mobilitat emesos fins ara, més d’un 70% son en format físic i el 30% restant en versió mòbil.

Actualment, la pràctica totalitat de la gamma de títols integrats de l’ATM de Barcelona es pot utilitzar amb el nou sistema sense contacte. Queda pendent la integració de la T-usual per a persones en situació d’atur, la T-verda i la T-dia, que ho faran en els pròxims mesos.

 

Anar a l'inici de la pàgina