Els títols integrats per a famílies monoparentals i nombroses, només disponibles amb T-mobilitat a partir de l’1 de gener - T-mobilitat

null Els títols integrats per a famílies monoparentals i nombroses, només disponibles amb T-mobilitat a partir de l’1 de gener

Una família viatja amb la T-mobilitat

Els títols integrats per a famílies monoparentals i nombroses, només disponibles amb T-mobilitat a partir de l’1 de gener

16 de nov. 2023

Es deixaran de vendre en cartró magnètic el proper 31 de desembre; qui en tingui, això sí, els podrà seguir utilitzant fins que s’esgotin o fins a la seva data de caducitat

 

Barcelona, 16 de novembre.- A partir del proper 1 de gener, els títols integrats T-usual FM/FN i T-70/90 FM/FN, títols bonificats per a famílies monoparentals i nombroses tant de categoria general com especial, només estaran disponibles amb la T-mobilitat. Això significa que les famílies que són usuàries habituals d’aquests abonaments hauran de fer el pas al nou sistema, obtenir una targeta T-mobilitat personalitzada i acreditar la seva condició especial.

Es tracta d’un procés que les persones usuàries de T-jove FM/FN ja van fer la passada primavera. 

La T-usual FM/FN ja es pot comprar amb la T-mobilitat des de fa gairebé dos anys, mentre que la T-70/90 es troba integrada des del passat mes de maig.

Aquelles persones que conservin títols de cartró magnètic que hagin comprat durant aquest 2023 els podran seguir utilitzant fins a la seva caducitat, que enguany serà el 15 de gener.


La T-mobilitat, un avantatge per a les famílies

El gran avantatge del sistema T-mobilitat per a les famílies monoparentals i nombroses és que la documentació de família especial només s’ha de presentar una vegada i es pot fer telemàticament. A partir d’aquest moment, la persona usuària pot carregar a la seva T-mobilitat el títol FM/FN que li convingui a través de l’app o de qualsevol màquina d’autovenda de la xarxa de transport.

Actualment, les persones de famílies monoparentals o nombroses han de comprar els títols bonificats en punts d’atenció, taquilles o amb l’atenció del personal d’estació, ja que han de mostrar el carnet de família en cada compra. Amb el nou sistema s’aconsegueix molta més autonomia en aquest sentit. 

De fet, la meitat de les validacions que es fan diàriament amb T-usual FM/FN i T-70/90 FM/FN ja es fan amb la targeta sense contacte. L’abonament mensual, el títol més habitual i emprat dels dos, suma uns 50.000 viatges en dia feiner en sistema T-mobilitat, actualment.

 

Com han de fer el canvi les famílies?

Una persona adulta d’una família nombrosa o monoparental es pot passar al nou sistema seguint aquests senzills passos:

  • Donar-se d’alta en línia a través del web de la T-mobilitat, de TMB o d’FGC. 
  • Un cop la seva alta sigui confirmada, ha d’acreditar el seu perfil bonificat de família monoparental o nombrosa (Perfil FM/FN) en l’àrea personal del mateix web on s’hagi donat d’alta.
  • Amb el perfil FM/FN ja configurat, ha de demanar en el mateix web la seva T-mobilitat, que li arribarà a casa en 5-10 dies hàbils.
  • Alternativament, si té un mòbil Android amb NFC, pot triar viatjar directament amb el mòbil, sense necessitat de targeta física. Ho pot fer amb les apps T-mobilitat, TMB App o FGC T-mobilitat.

En el cas del col·lectiu menor d’edat d’aquestes famílies, el procés l’haurà de dur a terme una de les persones adultes de la mateixa:

  • Quan pare, mare o tutor/a legal estiguin donats d’alta, hauran de registrar a cada fill/a, d’un amb un, des de la seva àrea personal.
  • Un cop l’alta del o la menor estigui confirmada, hauran d’acreditar el seu perfil FM/FN.
  • Per últim, hauran de demanar la targeta amb el perfil FM/FN configurat.
    • Les persones menors d’edat no poden viatjar amb el títol virtual del telèfon mòbil, així que necessiten la targeta T-mobilitat de plàstic.


Col·laboració de la Generalitat i d’entitats de famílies

Per tal de posar en avís a tot el col·lectiu afectat que encara no ha fet el canvi de sistema i que s’estima en unes 15.000 persones, l’ATM s’ha posat en contacte amb el Departament de Drets Socials, així com la FANOC (Associació de Famílies Nombroses de Catalunya) i l’Associació de Famílies Monoparentals de Catalunya per demanar la seva col·laboració a través dels seus canals de comunicació amb les famílies. 

També s’ha informat en aquest sentit a tot els punts de venda actuals d’aquesta tipologia de títols dels operadors de transport. Les persones interessades poden trobar més informació als canals de contacte de la T-mobilitat i al web T-mobilitat.
 

 

Anar a l'inici de la pàgina