La T-16 en format T-mobilitat s’estén a tot l’àmbit de l’ATM de Barcelona - T-mobilitat

null La T-16 en format T-mobilitat s’estén a tot l’àmbit de l’ATM de Barcelona

La T-16 en format T-mobilitat s’estén a tot l’àmbit de l’ATM de Barcelona

03 de març 2023

El títol per a nens i nenes d’entre 4 i 16 anys ja està desplegat gairebé al 100% a la zona 1, la més densa, amb més de 230.000 targetes en funcionament

La T-mobilitat ha començat aquest mes de febrer a distribuir el nou format del títol T-16 entre les famílies residents a les corones 2, 3, 4, 5 i 6 de l’ATM de Barcelona. Fins ara, el títol bonificat per a nenes i nens de 4 a 16 anys ha fet el traspàs al nou sistema de validació només en l’entorn de la zona 1, la més densa, amb unes 230.000 targetes. Actualment, amb el sistema T-mobilitat desplegat al 100% dels àmbits ferroviaris i de bus de les sis corones, la T-16 engega aquesta nova etapa.

Les 230.000 targetes de la zona 1 ja són T-mobilitat

La T-16 va fer el primer pas al món T-mobilitat abans de l’estiu passat, a la zona 1; uns mesos més tard, pràcticament totes les persones menors usuàries del títol a la zona 1 ja disposen del nou format, molt més resistent i segur. En aquest sentit, la T-16 ja és T-mobilitat per als trajectes a la zona 1 de l’àmbit metropolità.

Aquestes primeres setmanes de 2023, el Centre d’atenció i informació de la T-mobilitat està acabant de fer les gestions perquè les famílies restants d’aquesta primera etapa que encara no disposin del nou format, el rebin al més aviat possible. En tot cas, el suport magnètic convencional continua sent vàlid per a viatjar, per a aquells casos puntuals que no disposin encara de la T-mobilitat.

S’incorporen 100.000 targetes més

Totes les T-16 de les corones 2, 3, 4, 5 i 6 han començat a ser traspassades al nou sistema. Les noves T-16 que s’han sol·licitat des de gener estan sent fabricades en el nou format, i les famílies que ja són usuàries del títol aniran rebent el nou format a casa de forma progressiva i sense haver de fer cap gestió, durant el primer semestre de 2023.

El nou sistema i les targetes convencionals conviuran durant mesos, així que els nens i nenes que tenen la T-16 antiga, la podran seguir utilitzant sense cap problema fins que rebin el nou format.

Les famílies amb menors de 4 a 16 anys que encara no tinguin la T-16 la poden sol·licitar al web T-16.cat.

Avantatges del nou format

  • El suport és molt més durador i resistent.
  • El preu del duplicat disminueix de 35 a 4,5 euros, equivalent al cost de duplicat de qualsevol targeta T-mobilitat. Canvi substancial, ja que les famílies demanen uns 1.250 duplicats al mes, més de 15.000 cada any.
  • Si es perd, es bloquejarà perquè ningú més la utilitzi. Important reducció del frau potencial.
  • Actualment, la T-16 s’ha de renovar cada 2 anys. Amb el nou sistema, només caldrà renovació si la targeta es perd o es fa malbé.
  • En cas de sol·licituds telemàtiques, el temps d’espera per a la recepció al domicili es redueix dels 30 dies actuals a uns 10 dies hàbils.

Quan la persona usuària de T-16 faci 16 anys, podrà seguir utilitzant la targeta fins al 31 de desembre d’aquell mateix any. Després, la targeta deixarà de funcionar i la persona haurà de sol·licitar una targeta T-mobilitat general, ja que el suport T-16 és exclusiu per al títol bonificat.

Nous canals d’atenció T-16

L’atenció pròpia de la T-16 amb el nou format passa als canals de T-mobilitat:

• Twitter: ens trobaràs al canal @T_mobilitat.
• Telegram: fes-nos arribar els teus dubtes a T-mobilitat Atenció.
• Telèfon gratuït: t’atenem per telèfon al 900 928 900.
 Formulari de contacte a través del portal web de T-mobilitat.
• Presencial: sol·licita una cita prèvia per venir al Centre d'atenció i informació de la T-mobiliat, a l'avinguda de la Granvia de L'Hospitalet, 16-20.

Més de 130.000 validacions diàries de T-16 T-mobilitat

Actualment, el nou format de la T-16 registra més de 130.000 viatges diaris en dia feiner en la zona 1, el que suposa un 20% del total de validacions que es fan en T-mobilitat a tota l’ATM de Barcelona. Una xifra que està previst que creixi progressivament amb l’extensió a la resta de corones, i a mesura que les T-16 de format magnètic vagin quedant obsoletes.

 

Anar a l'inici de la pàgina