La T-mobilitat informarà de les alteracions del transport públic a través de les seves xarxes socials - T-mobilitat

null La T-mobilitat informarà de les alteracions del transport públic a través de les seves xarxes socials

La T-mobilitat informarà de les alteracions del transport públic a través de les seves xarxes socials

13 de maig 2022

El Centre de Gestió de la Informació del Transport, des de 2021, el servei de comunicació d’alteracions del transport TransMet, que evoluciona i informa també a través de les xarxes socials de la T-mobilitat

La T-mobilitat incorpora, sota el paraigües del seu projecte, altres serveis, més enllà del sistema de bitlletatge digital per accedir al transport públic. Un d’ells és el de canalització i gestió de tota la informació de la xarxa de transport públic de forma transversal per tenir una fotografia constant de la situació global del servei. Una funció que es duu a terme des del Centre de Gestió de la Informació del Transport Públic de Catalunya (CGIT), ubicat al Centre T-mobilitat i que pretén esdevenir el nucli de coordinació en l’àmbit de la informació del transport públic de l’àrea de Barcelona.

Entre les diferents funcions que el Centre de Gestió de la Informació del Transport va assolint progressivament des de la seva posada en marxa, el 2021, també destaca la d’informar a la ciutadania de les alteracions diàries del transport, a través del TransMet, un servei amb més d’una dècada de vida i que prestava TMB, per encàrrec d’ATM, fins el 2020. El TransMet ha informat des dels inicis dels 2000 de les alteracions del transport públic a través de les emissores de ràdio de Barcelona i Catalunya.

El gener de 2021, el CGIT va agafar el relleu d’aquesta competència i és qui s’encarrega ara d’informar de l’estat de la xarxa a aquelles emissores de ràdio que així ho demanden, i al web de l’Autoritat del Transport Metropolità. Actualment, el TransMet realitza més d’una vintena de connexions amb diferents emissores de la província de Barcelona, entre les 7 del matí i les 8 de la tarda, de dilluns a divendres feiners.

Consolidat aquest traspàs cap al nou centre, el proper pas del TransMet serà fer el salt a les xarxes socials, on la majoria d’operadors ja informen de les seves modificacions del servei a diari. En aquest sentit, el TransMet oferirà la informació de les alteracions del servei a l’àrea metropolitana a través del compte de Twitter de la T-mobilitat i del seu canal de difusió de Telegram, entre les 7 del matí i les 7 de la tarda, de dilluns a divendres feiners, a partir del 16 de maig.

A primera hora, el CGIT obrirà el servei a les dues plataformes amb un missatge sobre l’estat de la xarxa i indicarà si hi ha alguna alteració. Durant la jornada, quan es produeixi una alteració, s’informarà de la modificació del servei amb indicació de la línia/es afectada, el temps d’afectació (si n’hi ha i es coneix), la causa i naturalesa de l’afectació, i altres possibles detalls, quan l’operador de transport afectat així ho determini. En els casos d’alteracions que siguin duradores, l’equip del TransMet durà a terme el seguiment de l’evolució de les mateixes i recopilarà la informació necessària en hores punta.

El CGIT disposa d’eines que integren i canalitzen la informació disponible de la xarxa de transport públic, i l’aglutina en una mateixa plataforma, on es mostra l’estat del servei, amb qualsevol incidència o alteració que se’n pugui derivar. Tot plegat permet nodrir d’informació el Sistema d’Informació del Transport de la T-mobilitat, el portal d’informació del transport que es pot consultar al web i a l’app T-mobilitat (disponible en versió Android i versió iOS).

Anar a l'inici de la pàgina