La T-mobilitat s’amplia a les corones 4, 5 i 6 de les línies de Ferrocarrils i Rodalies - T-mobilitat

null La T-mobilitat s’amplia a les corones 4, 5 i 6 de les línies de Ferrocarrils i Rodalies

La T-mobilitat s’amplia a les corones 4, 5 i 6 de les línies de Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies de Catalunya

15 de set. 2022

Les persones usuàries ja poden viatjar amb els títols integrats T-usual (també FM/FN), T-casual, T-jove (també FM/FN) i T-familiar d’1, 2, 3, 4, 5 i 6 zones

La T-mobilitat, el nou sistema per viatjar a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, fa aquesta setmana un nou pas en l’expansió gradual fora de la zona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i ja es pot utilitzar a les corones 4, 5 i 6 de les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies de Catalunya. Els dos operadors ferroviaris incorporen al nou sistema de validació sense contacte totes les estacions que es troben dins de les corones 4, 5 i 6 del Sistema Tarifari Integrat: un total de 54 estacions.

Ferrocarrils de la Generalitat ja ha incorporat a la T-mobilitat la totalitat de les línies BarcelonaVallès i Llobregat-Anoia, i Rodalies, totes les seves línies. Cal tenir en compte que les estacions de les línies de Rodalies ubicades a la corona 7, al Ripollès, no estan encara preparades per validar amb el nou sistema.

D’aquesta manera, la T-mobilitat permet recórrer ja tot l’àmbit ferroviari de les sis corones tarifàries de l’ATM de Barcelona, i fer transbordament entre les xarxes d’FGC i Rodalies, a més de tots els serveis de transport públic de la zona de tarifa metropolitana (36 municipis de l’AMB). Les persones que necessiten fer transbordaments a serveis de busos urbans o interurbans de les corones 2, 3, 4, 5 i 6 encara han de fer servir els títols del sistema magnètic. Les companyies de bus d’aquestes zones s’aniran afegint properament de manera gradual.

Canals de venda dels títols de 4, 5 i 6 zones

La venda de títols de 4, 5 i 6 zones s’afegeix de forma global als canals de comercialització oficial de la T-mobilitat a partir d’aquest dijous, dia 15 de setembre:

  • Les màquines d’autovenda dels operadors TMB, Ferrocarrils, Rodalies i TRAM.
  • Els webs de T-mobilitat, TMB i FGC, en el cas de compra de la targeta.
  • Les aplicacions T-mobilitat, TMB App i FGC T-mobilitat.
  • Els punts d’atenció de la xarxa de transport públic.

Els títols de transport adquirits amb el sistema T-mobilitat també gaudeixen de la mateixa bonificació que els títols del sistema magnètic. En aquest sentit, els títols de totes les zones de la T-usual (també FM/FN), T-casual i T-jove (també FM/FN) es poden comprar amb la reducció tarifària corresponent fins al 31 de desembre de 2022. Cal recordar que tots els títols de transport integrats seran vàlids fins al 15 de gener de 2023. Més informació sobre la reducció de tarifes i les seves condicions al web de l’ATM de Barcelona.

D’altra banda, es recorda que, a partir de l’edat de 6 anys, totes les persones que viatgen en transport públic estan obligades a l’ús de la mascareta.

Anar a l'inici de la pàgina