Suports - T-mobilitat

Una persona muestra la app T-mobilitat

Suports i títols

Tria el teu suport

 

La T-mobilitat té dos suports diferents: la targeta T-mobilitat i l’aplicació mòbil (Android amb tecnologia NFC).

La digitalització dels títols és un pas endavant en la manera de viatjar i l’objectiu és unificar tot el transport públic en un telèfon mòbil o en una targeta personalitzada, i accedir a la xarxa mitjançant validadores sense contacte.  

T’expliquem els passos que has de seguir per adquirir qualsevol dels dos suports i començar a viatjar! 

Una persona apropa el seu mòbil al lector sense contacte.
Una persona consulta su tarjeta con el móvil.

Com em descarrego l'aplicació?

 

Trobaràs l’aplicació T-mobilitat a la teva botiga d’apps i te la podràs descarregar gratuïtament, per a Android i iOS.

L’app T-mobilitat et permetrà recarregar la teva targeta quan s’esgoti el teu títol i consultar la seva informació per saber quants dies o viatges et queden, per exemple. Si el teu telèfon té NFC, ho podràs fer molt fàcilment aproximant la targeta i el telèfon. 

També podràs viatjar directament amb el mòbil, si el teu telèfon és Android i té NFC, després de descarregar una funcionalitat extra que et permetrà convertir el telèfon en una cartera electrònica.

 

  

Targeta T-mobilitat

 

És la targeta personal reutilitzable on es carreguen els títols de transport. Té un cost d’adquisició de 4,5 euros, es pot fer servir de manera indefinida i té un període de garantia de cinc anys

 • Presencialment

 1. Si optes per l’opció presencial, descarrega’t el formulari de registre, omple-la i lliura-la a un dels punts d’atenció de la xarxa, juntament amb el document d'identitat, per donar-te d'alta. Pots donar-te d’alta i demanar la targeta en la mateixa visita.

 • En línia

 1. Per adquirir la targeta en línia, accedeix a l’«Àrea personal». T'hauràs d'haver donat d'alta prèviament, a l'apartat de registre.

 2. En el procés per a adquirir el suport, també pots triar quin títol de transport hi vols carregar per començar a viatjar, o encarregar-la sense títol.

 3. Rebràs la targeta T-mobilitat per correu, desactivada. Hauràs d'activar-la per fer-la servir.

Una persona mostra la seva targeta sota un mural de la T-mobilitat.

Aplicació mòbil T-mobilitat

 

Amb l’aplicació T-mobilitat portes el títol de transport al telèfon mòbil i el pots validar directament des d’un dispositiu amb tecnologia Android i NFC (versió de sistema operatiu 6 o superior). Per un euro, et pots descarregar la funcionalitat que permet validar. 

 1. Descarrega’t l’app T-mobilitat al telèfon mòbil.  

 2. Si no t’has donat d’alta a la T-mobilitat, registra-t’hi des d’aquest web.

 3. Indica la teva adreça electrònica i contrasenya de registre per accedir a l’«Àrea personal» del web i, també, per iniciar sessió a l’app.

 4. Accedeix a l’apartat «Mòbil» de l’app. Des d’allà descarrega’t la funcionalitat extra que permet validar i accedir al transport públic. Té un cost únic d’un euro. 

 5. L’apartat «Mòbil» del menú ja està habilitada i pots afegir el títol de transport a la teva cartera electrònica. 

 6. Apropa el mòbil a les validadores sense contacte i viatja

Una persona agafa el seu telèfon per accedir al metro.

Activa la targeta amb el PIN

 

Si compres la targeta a través del web, t’arribarà a casa desactivada i l’hauràs d’activar per poder viatjar amb ella (menys si es tracta de la T-16, que sí que arriba activada).

Has de consultar el PIN d’activació en aquest web, iniciant sessió a la teva àrea personal. Trobaràs el botó de consulta a l’apartat de ‘Gestionar suports’.

Quan tinguis el PIN, podràs activar la targeta de dues formes:

 • A través de l’app T-mobilitat, si tens un mòbil amb NFC: llegeix la targeta amb el telèfon, introdueix el PIN i torna a apropar els dos elements.

 • En una màquina d’autovenda de la xarxa. Apropa la targeta al lector de la màquina, segueix les instruccions per introduir el PIN i torna a apropar la targeta.

També pots consultar aquest vídeo per veure com activar la targeta.

La T-16, una targeta independent

La T-16, una targeta independent

 

La targeta de la qual poden disposar els i les menors de 16 anys és una targeta independent de la T-mobilitat normal, i està diferenciada amb una sobreimpressió de la nomenclatura ‘T-16’ a la cantonada superior dreta del suport. És una targeta només vàlida per a la T-16, i en la qual no es poden carregar altres títols diferents.

D’altra banda, la T-16 no es pot utilitzar des del mòbil, a diferència d’altres títols de transport. Només es pot disposar d’aquest títol bonificat en la targeta destinada a aquest efecte, que només pot fer servir la persona menor d’edat beneficiària.

Una altra diferència és que la targeta T-16 que se sol·licita a través d’Internet i arriba a casa per correu certificat sí que arriba activada (la T-mobilitat normal requereix un PIN d’activació, per motius de seguretat) en un màxim de 5-10 dies hàbils.

Passa’t a la T-mobilitat

 

Tots els teus moviments en transport públic al teu abast en la mateixa plataforma, que unificarà els teus títols de transports, et permetrà comprar de forma online, fer diferents gestions i sol·licituds i estar informat/da de les novetats i possibles alteracions del transport públic.

 

Un grup de joves amb la T-mobilitat s’apropa a un autobús
Anar a l'inici de la pàgina