Desapareix la T-jove de cartró - T-mobilitat

Una persona muestra la app T-mobilitat

Suports i títols

T-jove per a menors de 30 i a preu únic

 

La T-jove està disponible per a menors de 30 anys des del 15 de març. A més, es ven al preu únic de 40 euros per a totes les zones de les 6 corones de l'ATM.

  • Aquests avantatges només estan disponible en el sistema T-mobilitat, ja que la T-jove s'ha deixat de vendre en format magnètic.
  • Si tens una T-jove de cartó amb validesa, podràs seguir viatjant amb ella fins a esgotar-la, però no gaudiràs d'aquestes noves condicions.

Passa’t ja al nou sistema i gaudeix dels avantatges!

Més informació a la nota de premsa de l'ATM.

 

T-jove per a menors de 30 i a preu únic

Aconsegueix la T-jove en format T-mobilitat

La T-jove és un títol personal associat al teu nom i document d’identitat, així que es necessari que et donis d’alta en el sistema T-mobilitat. Pots fer-ho:

Un cop et donis d’alt, tria si prefereixes viatjar amb la targeta recarregable T-mobilitat o amb el mòbil (només Android amb NFC):

 

  • Mòbil: pots viatjar amb les apps T-mobilitat, la TMB App i FGC T-mobilitat, i té un cost d’1 euro. Disponible només, de moment, en dispositius Android i per a majors d'edat.

 

Quan tinguis la targeta, si no l'has comprat amb la T-jove ja carregada, ho podràs fer còmodament:

  • A través d’alguna de les apps oficials: si tens un mòbil amb NFC (ja sigui Android o iPhone), apropa la targeta al telèfon i recarrega-la, siguis on siguis.

 

  • A qualsevol màquina d’autovenda de la xarxa ferroviària.

 

Si decideixes viatjar amb el mòbil, podràs recarregar directament i de forma senzilla des de l’app que triïs per viatjar. Recorda que només és possible, de moment, amb mòbils Android amb NFC; treballem perquè estigui disponible també en iPhone al més aviat possible.

 

Les persones menors d'edat no disposen de l'opció de viatjar amb el mòbil.

Avantatges

 

El sistema T-mobilitat representa diferents avantatges respecte del tradicional sistema de cartró:

  • Té comoditat: portes el títol en una targeta recarregable o en el mòbil, suports molt més resistents que la targeta de cartró.
  • Té seguretat: si perdessis la targeta o el mòbil, no perds el temps de T-jove que et queda, ja que pots demanar un duplicat de targeta o canviar de mòbil i recuperar el títol amb els dies que et quedessin.
  • Té agilitat: pots entrar al transport públic validant sense contacte de forma àgil i ràpida, i disposar de la informació dels teus trajectes.
     

El cas de T-jove en menors d’edat

 

Les persones menors d’edat no poden donar-se d’alta a la T-mobilitat per si mateixes, sinó que les ha de donar d’alta una persona adulta (pare, mare, tutor/a legal), que serà la persona titular del seu compte fins que tinguin la majoria d’edat.

Aquest tràmit es pot dur a terme en línia, des de l’àrea personal de la persona adulta. A l’apartat ‘Comptes que gestiono’ podrà registrar la persona menor i demanar la seva targeta.

 

També es pot dur a terme presencialment, en algun dels punts de la xarxa habilitats per a gestions de T-mobilitat. Consulta aquí quins són.

Preguntes freqüents sobre la T-jove

El dia 14 de març. Des del 15, només està disponible en T-mobilitat.

Les persones entre 25 i 29 anys, tots dos inclosos, ja poden comprar i viatjar amb la T-jove.

Vol dir que, a partir d’aquesta data, hi haurà una sola T-jove, que costarà 40 euros i que permetrà viatjar per les 6 corones de l’ATM de Barcelona, només disponible per a la T-mobilitat. En realitat, la tarifa de la nova T-jove és de 80 euros, però se li aplica temporalment el descompte del 50% actualment vigent.

Si ets persona usuària de la T-mobilitat, el perfil Jove s'hauria d'haver carregat automàticament al teu compte i a la teva targeta. Això farà que les màquines i l’app el detectin quan apropis la targeta als lectors, i et permetin comprar la T-jove. Si tens algun problema, pots consultar, des de la teva àrea personal del web T-mobilitat, si el perfil Jove t’apareix, i confirmar que també està carregat a la teva targeta, a l’apartat de gestió de suports. Si no ets usuari de la T-mobilitat encara, t’hauràs de donar d’alta.

No, les noves condicions i avantatges aprovats per a la T-jove només s’apliquen al sistema T-mobilitat. De totes maneres, pot haver-hi menors de 25 anys que només viatgin per 1 zona i que els valgui aquesta modalitat antiga. En tot cas, la T-jove en cartó magnètic també s’extingirà ben aviat.

Sí, és un canvi de les característiques de la T-jove (excepte el descompte del 50%, que és temporal).

La T-mobilitat és un sistema de transport impulsat per l’ATM de Barcelona i que actualment integra la xarxa de l’àrea de Barcelona, tan sols. La Generalitat impulsa una mesura semblant a les altres ATM. En qualsevol cas, la T-jove de l’ATM de Barcelona només és vàlida per a viatjar dins de l’ATM de Barcelona. D’entrada, dins de les 6 corones tarifàries. En uns mesos, s’hi incorporarà la setena corona. 

Pots utilitzar-la, sempre que l’hagis estrenat abans de fer els 30 anys. Si compres una T-jove i la comences a utilitzar un cop passada la data del teu 30è aniversari, estaràs viatjant en situació irregular i un equip d’inspecció podria imposar-te una sanció.

Podràs esgotar-la completament sense cap problema, ja sigui comprada el 2022 o el 2023.

No. Que es deixi de vendre la versió en cartó no significa que no es pugui validar. Les T-joves de cartó es podran continuar validant tot l’any.

Pots gastar la T-jove que tens sense problemes i, després, passar-te al nou sistema.

Desafortunadament, no podem fer aquesta devolució, ja que les condicions i preus de compra estipulats en el moment de la teva compra eren els que se’t van aplicar. Que ara hagin canviat, no atorga dret a rebre compensació econòmica.

Si la T-usual està estrenada, no; l’hauràs de gastar i, després, canviar de títol. Si encara no has començat la T-usual i no han passat 24 hores des de la seva compra, en el cas del sistema T-mobilitat, la pots tornar i rebràs el reemborsament, o guardar-la i utilitzar-la més endavant, ja que, com no està estrenada, el seu temps de validesa no ha començat a comptar. De totes maneres, recorda que aquests títols caducaran el 15 de gener del 2024.

No, hauràs d’esgotar primer la T-jove d’1 zona; després, podràs canviar de títol i comprar una de 6 zones.

La T-jove amb aquestes característiques (fins als 30 anys i preu únic per a les 6 corones) només existirà en el model T-mobilitat. De fet, la versió magnètica de la T-jove ja no es pot comprar a les màquines automàtiques de venda. Mentre tinguin existències, els punts de venda no automàtica autoritzats (quioscos, estancs...) podran vendre la T-jove en cartó magnètic.

Tota la xarxa ferroviària i de bus de les 6 corones de l’ATM de Barcelona ja està integrada en el nou sistema i permet la validació amb T-mobilitat. Potser la teva línia ha estat una de les darreres en integrar-se, però ja ho deu estar. Si tens algun problema, sigui en una estació ferroviària o en un bus, demana ajuda al personal de conducció o d’estació.

Amb el nou sistema, si vols fer servir la T-jove, t’has de registrar a la T-mobilitat, ja que es tracta d’un títol personal i nominal. De fet, actualment, amb el sistema magnètic, a la targeta ha de constar el número d’identitat.

Si tens menys de 30 anys, hauries de tenir el perfil Jove, que et permet carregar la T-jove. Si és així, i no ho pots fer, contacta amb els nostres canals d’atenció per ajudar-te.

Contacta amb nosaltres i revisarem com et podem ajudar.

Necessites que una persona adulta (pare, mare, tutor/a) et donin d’alta. Aquesta persona adulta s’ha de donar d’alta primer, i després registrar-te a tu des de la seva àrea personal. Un cop estiguis dona’t d’alta, la persona adulta serà qui t’hagi de comprar la targeta perquè t’arribi a casa, ja que serà responsable de la gestió del teu compte. També ho podeu fer presencialment, en un punt d’atenció T-mobilitat. Un cop tinguis la targeta, tu la podràs anar recarregant sense la intervenció de la persona adulta.

El descompte del 50% en certs abonaments es composa d’un 30% aportat per l’Estat i un 20%, per les AACC. L’estat ha aprovat (RDL 20/2022) els ajuts del 30% per al període de gener-juny 2023. Per la seva banda, les AACC han aprovat el seu 20% per a tot l’any 2023. En aquest sentit, caldrà revisar les tarifes al juny de 2023 i veure si l’Estat prorroga la seva part de la bonificació els sis mesos restants d’any.

Anar a l'inici de la pàgina