Aconsegueix la T-jove - T-mobilitat

La T-jove, només amb la T-mobilitat

 

Tens menys de 30 anys, tornes a la feina o comences el curs i necessites la T-jove per a moure’t en transport públic? La T-jove només es pot comprar si tens la T-mobilitat.

Dona’t d’alta, primer de tot, i compra la targeta recarregable o configura el teu mòbil per viatjar directament amb l’app. Després podràs carregar a la targeta o al mòbil la T-jove.

Podràs moure’t per les 6 corones de l’ATM de Barcelona durant 90 dies per 40 euros.

 

La T-jove, només amb la T-mobilitat

Aconsegueix la T-mobilitat

La T-jove és un títol personal associat al teu nom i document d’identitat, així que es necessari que et donis d’alta en el sistema T-mobilitat. Pots fer-ho:

Un cop et donis d’alt, tria si prefereixes viatjar amb la targeta recarregable T-mobilitat o amb el mòbil (només Android amb NFC):

 

  • Mòbil: pots viatjar amb les apps T-mobilitat, la TMB App i FGC T-mobilitat, i té un cost d’1 euro. Disponible només, de moment, en dispositius Android i per a majors d'edat.

 

Quan tinguis la targeta, si no l'has comprat amb la T-jove ja carregada, ho podràs fer còmodament:

  • A través d’alguna de les apps oficials: si tens un mòbil amb NFC (ja sigui Android o iPhone), apropa la targeta al telèfon i recarrega-la, siguis on siguis.

 

  • A qualsevol màquina d’autovenda de la xarxa ferroviària.

 

Si decideixes viatjar amb el mòbil, podràs recarregar directament i de forma senzilla des de l’app que triïs per viatjar. Recorda que només és possible, de moment, amb mòbils Android amb NFC; treballem perquè estigui disponible també en iPhone al més aviat possible.

 

Les persones menors d'edat no disposen de l'opció de viatjar amb el mòbil.

La T-jove per a menors d’edat

 

Les persones menors d’edat no poden donar-se d’alta a la T-mobilitat per si mateixes, sinó que les ha de donar d’alta una persona adulta (pare, mare, tutor/a legal), que serà la persona titular del seu compte fins que tinguin la majoria d’edat.

  • Aquest tràmit es pot dur a terme en línia, des de l’àrea personal de la persona adulta. A l’apartat ‘Comptes que gestiono’ podrà registrar la persona menor i demanar la seva targeta.

 

  • També es pot dur a terme presencialment, en algun dels punts de la xarxa habilitats per a gestions de T-mobilitat. Consulta aquí quins són.

Preguntes freqüents

Si ets persona usuària de la T-mobilitat, el perfil Jove s'hauria d'haver carregat automàticament al teu compte i a la teva targeta. Això farà que les màquines i l’app el detectin quan apropis la targeta als lectors, i et permetin comprar la T-jove. Si tens algun problema, pots consultar, des de la teva àrea personal del web T-mobilitat, si el perfil Jove t’apareix, i confirmar que també està carregat a la teva targeta, a l’apartat de gestió de suports.

Si encara no ets usuari/a de la T-mobilitat, t’has de donar d’alta.

És un canvi indefinit de les característiques de la T-jove (excepte el descompte del 50%, que és temporal), així que, de moment, no hi ha límit temporal.

La T-mobilitat és un sistema de transport impulsat per l’ATM de Barcelona i que actualment integra la xarxa de l’àrea de Barcelona, tan sols. La Generalitat impulsa una mesura semblant a les altres ATM. En qualsevol cas, la T-jove de l’ATM de Barcelona només és vàlida per a viatjar dins de l’ATM de Barcelona. D’entrada, dins de les 6 corones tarifàries. 

Pots utilitzar-la, sempre que l’hagis estrenat abans de fer els 30 anys. Si compres una T-jove i la comences a utilitzar un cop passada la data del teu 30è aniversari, estaràs viatjant en situació irregular i un equip d’inspecció podria imposar-te una sanció.

Tot i que les targetes de cartó es van deixar de vendre, es pot seguir viatjant amb elles fins al gener de 2024. No la pots passar a la T-mobilitat ni bescanviar-la, perquè són sistemes diferents, però podràs esgotar-la completament sense cap problema.

Amb el nou sistema, si vols fer servir la T-jove, t’has de registrar a la T-mobilitat, ja que es tracta d’un títol personal i nominal.

Si tens menys de 30 anys, hauries de tenir el perfil Jove, que et permet carregar la T-jove. Si és així, i no pots fer la compra, contacta amb els nostres canals d’atenció per ajudar-te.

Contacta amb nosaltres i revisarem com et podem ajudar.

Necessites que una persona adulta (pare, mare, tutor/a) et donin d’alta. Aquesta persona adulta s’ha de donar d’alta primer, i després registrar-te a tu des de la seva àrea personal. Un cop estiguis dona’t d’alta, la persona adulta serà qui t’hagi de comprar la targeta perquè t’arribi a casa, ja que serà responsable de la gestió del teu compte. També ho podeu fer presencialment, en un punt d’atenció T-mobilitat. Un cop tinguis la targeta, tu la podràs anar recarregant sense la intervenció de la persona adulta.

Anar a l'inici de la pàgina