Suports - T-mobilitat

Una persona recull una T-mobilitat anònima d'una màquina

Tipus de targetes

Tria el teu suport

 

La T-mobilitat té dos suports diferents: la targeta T-mobilitat i l’aplicació mòbil (Android amb tecnologia NFC).

La digitalització dels títols és un pas endavant en la manera de viatjar i l’objectiu és unificar tot el transport públic en un telèfon mòbil o en una targeta personalitzada, i accedir a la xarxa mitjançant validadores sense contacte.  

T’expliquem els passos que has de seguir per adquirir qualsevol dels dos suports i començar a viatjar! 

Una persona apropa el seu mòbil al lector sense contacte.
Una persona consulta su tarjeta con el móvil.

Com em descarrego l'aplicació?

 

Trobaràs l’aplicació T-mobilitat a la teva botiga d’apps i te la podràs descarregar gratuïtament, per a Android i iOS.

L’app T-mobilitat et permetrà recarregar la teva targeta quan s’esgoti el teu títol i consultar la seva informació per saber quants dies o viatges et queden, per exemple. Si el teu telèfon té NFC, ho podràs fer molt fàcilment aproximant la targeta i el telèfon. 

També podràs viatjar directament amb el mòbil, si el teu telèfon és Android i té NFC, després de descarregar una funcionalitat extra que et permetrà convertir el telèfon en una cartera electrònica.

 

  

Targeta T-mobilitat

 

És la targeta personal reutilitzable on es carreguen els títols de transport. Té un cost d’adquisició de 4,5 euros, es pot fer servir de manera indefinida i té un període de garantia de cinc anys

 • Presencialment

 1. Si optes per l’opció presencial, descarrega’t el formulari de registre, omple-la i lliura-la a un dels punts d’atenció de la xarxa, juntament amb el document d'identitat, per donar-te d'alta. Pots donar-te d’alta i demanar la targeta en la mateixa visita.

 • En línia

 1. Per adquirir la targeta en línia, accedeix a l’«Àrea personal». T'hauràs d'haver donat d'alta prèviament, a l'apartat de registre.

 2. En el procés per a adquirir el suport, també pots triar quin títol de transport hi vols carregar per començar a viatjar, o encarregar-la sense títol.

 3. Rebràs la targeta T-mobilitat per correu, desactivada. Hauràs d'activar-la per fer-la servir.

Una persona mostra la seva targeta sota un mural de la T-mobilitat.

Aplicació mòbil T-mobilitat

 

Amb l’aplicació T-mobilitat portes el títol de transport al telèfon mòbil i el pots validar directament des d’un dispositiu amb tecnologia Android i NFC (versió de sistema operatiu 6 o superior). Per un euro, et pots descarregar la funcionalitat que permet validar. 

 1. Descarrega’t l’app T-mobilitat al telèfon mòbil.  

 2. Si no t’has donat d’alta a la T-mobilitat, registra-t’hi des d’aquest web.

 3. Indica la teva adreça electrònica i contrasenya de registre per accedir a l’«Àrea personal» del web i, també, per iniciar sessió a l’app.

 4. Accedeix a l’apartat «Mòbil» de l’app. Des d’allà descarrega’t la funcionalitat extra que permet validar i accedir al transport públic. Té un cost únic d’un euro. 

 5. L’apartat «Mòbil» del menú ja està habilitada i pots afegir el títol de transport a la teva cartera electrònica. 

 6. Apropa el mòbil a les validadores sense contacte i viatja

Una persona agafa el seu telèfon per accedir al metro.

Activa la targeta amb el PIN

 

Si compres la targeta a través del web, t’arribarà a casa desactivada i l’hauràs d’activar per poder viatjar amb ella (menys si es tracta de la T-16, que sí que arriba activada).

Has de consultar el PIN d’activació en aquest web, iniciant sessió a la teva àrea personal. Trobaràs el botó de consulta a l’apartat de ‘Gestionar suports’.

Quan tinguis el PIN, podràs activar la targeta de dues formes:

 • A través de l’app T-mobilitat, si tens un mòbil amb NFC: llegeix la targeta amb el telèfon, introdueix el PIN i torna a apropar els dos elements.

 • En una màquina d’autovenda de la xarxa. Apropa la targeta al lector de la màquina, segueix les instruccions per introduir el PIN i torna a apropar la targeta.

També pots consultar aquest vídeo per veure com activar la targeta.

La T-16, una targeta independent

La T-16, una targeta independent

 

La targeta de la qual poden disposar els i les menors de 16 anys és una targeta independent de la T-mobilitat normal, i està diferenciada amb una sobreimpressió de la nomenclatura ‘T-16’ a la cantonada superior dreta del suport. És una targeta només vàlida per a la T-16, i en la qual no es poden carregar altres títols diferents.

D’altra banda, la T-16 no es pot utilitzar des del mòbil, a diferència d’altres títols de transport. Només es pot disposar d’aquest títol bonificat en la targeta destinada a aquest efecte, que només pot fer servir la persona menor d’edat beneficiària.

Una altra diferència és que la targeta T-16 que se sol·licita a través d’Internet i arriba a casa per correu certificat sí que arriba activada (la T-mobilitat normal requereix un PIN d’activació, per motius de seguretat) en un màxim de 5-10 dies hàbils.

Passa’t a la T-mobilitat

 

 1. Dona't d'alta en aquest web.
 2. Demana la targeta o configura l'app per viatjar amb el mòbil.
 3. Tria quin títol vols carregar.
 4. Mou-te millor!

 

Dues persones parlen de la T-mobilitat en un autobús
Anar a l'inici de la pàgina