Títols - T-mobilitat

Una persona recull una T-mobilitat anònima d'una màquina

Tipus de targetes

Quins títols funcionen amb la T-mobilitat?

 

El sistema de la T-mobilitat funciona amb els mateixos títols de transport de l’ATM de Barcelona amb els quals viatges normalment. Amb la nova plataforma, pots carregar el títol que més et convingui al suport que hagis triat, amb els avantatges que això suposa. Durant un temps, això sí, el nou sistema de la T-mobilitat i el sistema convencional dels bitllets de cartró amb banda magnètica conviuran, fins que hi hagi un traspàs definitiu cap a la nova plataforma.

Una persona recarrega la seva targeta en una màquina de bitllets amb l’ajuda del personal d’estació.
Dues persones recarreguen la T-mobilitat en una màquina de bitllets.

On puc adquirir els títols?

 

Els títols es poden adquirir de manera presencial o bé en línia.  

Recorda que t’has de donar d’alta prèviament al sistema T-mobilitat i tenir un suport (targeta o mòbil) per comprar i carregar.

Què són els perfils bonificats?

Els títols amb alguna bonificació, com ara la T-jove i els títols de Família Monoparental i Família Nombrosa, no els pot adquirir tothom, només aquelles persones que s’acreditin, com fins ara. Amb el nou sistema, les persones usuàries de la T-mobilitat poden tenir associats un o més perfils que els hi permetran adquirir aquests títols amb bonificacions. 

Se’ls hi assigna automàticament a totes aquelles persones amb menys de 30 anys. Permet adquirir les T-jove.

S'ha d’acreditar un cop de manera telemàticaen un punt presencial de la xarxa, presentant la mateixa documentació acreditativa que es requeria fins ara: 

  • El DNI, el NIE o el passaport.
  • El títol de família monoparental o nombrosa (el títol familiar o l’individual) emès per la Generalitat de Catalunya o el títol de família nombrosa emès per qualsevol altra comunitat autònoma.

Permet adquirir els títols de gamma FM/FN durant la vigència del document acreditatiu de família monoparental o nombrosa.

Durant la implantació del sistema, s’aniran afegint més perfils, com ara el de persona en situació d'atur.

Una persona recarrega la seva targeta amb el mòbil.

Devolució del títol: 24 hores

Si has comprat un títol i el vols tornar, disposes de 24 hores des de la seva adquisició per obtenir el reemborsament, sempre que no l’hagis utilitzat.

  • Si l’has adquirit per canals digitals, pots demanar la devolució des del menú de detalls del títol. Si el títol encara no s’ha carregat a la targeta, cancel·la la sol·licitud de recàrrega des de l’apartat «Els meus tràmits» i l’operació s’aturarà.
  • Si l’has adquirit de manera presencial, en un punt o màquina de bitllets, has de demanar la devolució en un punt d’atenció del mateix operador on hagis adquirit el títol (per exemple: si has comprat una T-usual en un punt de TMB, l’has de tornar en un punt de TMB; si ho has fet a Rodalies, l’has de tornar a Rodalies).

Bloqueig i desbloqueig

Un dels avantatges de la T-mobilitat és la possibilitat de bloquejar el suport, en cas de pèrdua o robatori, perquè ningú més pugui utilitzar-lo. Tens aquestes vies per bloquejar una targeta:

Un cop bloquejada, pots demanar un duplicat de la targeta, i en ella podràs recuperar el títol que duies al suport perdut, si encara li quedava validesa o viatges. Aquest tràmit l’hauràs de fer en un punt presencial, i només hauràs de pagar el cost del suport (4,5€). Un cop demanis el duplicat, l’anterior targeta quedarà totalment anul·lada.

És important tenir en compte que bloquejar una targeta amb un títol de limitació temporal (com T-usual o T-jove) que ja estigui començat no fa que la vigència del títol quedi pausada. És a dir, si bloqueges una T-usual ja començada, i passen tres dies fins que en demanes un duplicat, aquests tres dies es consumiran.

Si finalment acabes trobant la targeta, i encara no has demanat el duplicat, tens la possibilitat de desbloquejar-la, a través de l’àrea personal del web o d’alguns canals d’atenció; si tens dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres.

Bloqueig i desbloqueig

Sancions i al·legacions

Amb la T-mobilitat, l’ús fraudulent de títols suposarà el bloqueig del títol en qüestió, més enllà de la possible percepció mínima o sanció imposada. Seria el cas, per exemple, d’una persona que estigui utilitzant un títol bonificat (T-jove, FM/FN o T-16) sense demostrar la seva condició de persona beneficiària o titular d'aquest.

Aquell títol quedarà bloquejat per part d’un equip d’inspecció i no es podrà utilitzar, a menys que la persona demani el seu desbloqueig via al·legació. Això es pot fer mitjançant el formulari oficial de ‘Petició’ de la Generalitat, seleccionant Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Àrea de Barcelona en l'ens destinatari: juntament amb les teves dades, hauràs d’exposar detalladament les causes que justifiquen l’ús inadequat del títol, així com adjuntar els documents que puguin justificar els fets que exposes. També la pots presentar presencialment a qualsevol administració pública, mitjançant els mecanismes admesos legalment. Més informació, aquí.

Rebràs resposta amb la resolució en el termini màxim d'un mes a partir de la data de registre de la teva al·legació.

Passa’t a la T-mobilitat

 

  1. Dona't d'alta en aquest web.
  2. Demana la targeta o configura l'app per viatjar amb el mòbil.
  3. Tria quin títol vols carregar.
  4. Mou-te millor!

 

Dues persones parlen de la T-mobilitat en un autobús
Anar a l'inici de la pàgina